Wpisany przez przemkor
|
środa, 21 lutego 2018 15:29 |
Uczymy się tworzyć stronę internetową.
|
Poprawiony: środa, 21 lutego 2018 15:41 |
|
wtorek, 16 maja 2017 08:16 |
Maj to miesiąc, kiedy dzieci przystępują do Pierwszej Komunii Świętej. Dlatego tematem zajęć była florystyka komunijna i w związku z tym słuchaczki SUTW wykonały bukieciki oraz kwiatowe dekoracje w serwetnikach |
czwartek, 30 marca 2017 14:45 |
Komponując wielkanocne aranżacje możemy wykorzystać wiosenne kwiaty: hiacynty, żonkile, tulipany, a także świąteczne dodatki t.j.wydmuszki jaj, puchowe kurczaczki, motyle czy barwne piórka. Wielkanocną kompozycję można umieścić w plastikowych bądź ceramicznych doniczkach, metalowych rynienkach czy wiklinowych koszyczkach. Wszystko zależy od naszych upodobań i pomysłowości. Oto wiosenne propozycje słuchaczek SUTW |
Poprawiony: czwartek, 30 marca 2017 14:50 |
czwartek, 16 marca 2017 15:23 |
Wiosna to najpiękniejsza pora roku, czas, kiedy przyroda budzi się do życia i cieszy nasze oczy różnorodnością barw, oto wiosenne kompozycje do domu i na cmentarz w wykonaniu słuchaczek SUTW |
Poprawiony: czwartek, 16 marca 2017 15:28 |
wtorek, 28 lutego 2017 13:07 |
Wieczór we Włoszech oznacza relaks przy lampce wina, a także długie rozmowy. Dopełnieniem całości jest włoska, skromna przekąska. Zazwyczaj nie odczuwa się konieczności wybierania się w tym celu do restauracji, gdyż wystarczy jedno proste danie. Takie spotkanie zorganizowali słuchacze Sieradzkiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku z udziałem Włochów, zamieszkujących Sieradz |
Poprawiony: wtorek, 28 lutego 2017 13:22 |
Aranżacje florystycznego drzewka |
|
|
|
czwartek, 23 lutego 2017 13:40 |
Urzekające prostotą i lekkością aranżacje florystycznego "drzewka" mogą być wspaniałą dekoracją wnętrza, ozdobą świątecznego stołu czy niebanalnym prezentem. Kompozycje zostały wykonane przez słuchaczki SUTW |
Poprawiony: czwartek, 23 lutego 2017 13:57 |
Zajęcia z florystyki SUTW |
|
|
|
czwartek, 16 lutego 2017 14:55 |
Szklane butelki malowane w paski to wyjątkowa dekoracja na komodę lub stół. To również dobry wariant na wykorzystanie butelek o fikuśnych kształtach. Szklane butelki można ozdabiać na różne sposoby. Prace zostały wykonane przez słuchaczki Uniwersytetu Trzeciego Wieku |
Poprawiony: czwartek, 16 lutego 2017 15:01 |
Słuchacze SUTW bawili się na zabawie integracyjnej w restauracji "MARUSIA". Był a to idealna okazja do tego żeby sie integrować także z nowymi członkami Uniwersytetu
|
poniedziałek, 02 stycznia 2017 10:01 |
Świąteczny nastrój zapanował także wśród słuchaczy Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Na uroczystej wigilii pojawili się zaproszeni goście |
Ciekawa technika zdobnicza |
|
|
|
środa, 14 grudnia 2016 11:44 |
Decoupage (czyt.dekupaż) to technika zdobnicza polegająca na przyklejaniu na odpowiednio spreparowana powierzchnię wzoru wyciętego z papieru lub serwetki papierowej. Nasi słuchacze SUTW też pragnęli się nauczyć tej techniki i wykonali ozdoby świąteczne tą metodą. zobacz Galerię |
wtorek, 06 grudnia 2016 00:00 |
Chociaż za oknami brak śniegu nastrój świąteczny w szkole na ul.Mickiewicza gości od pierwszych dni grudnia. Zgodnie z tradycją 6 grudnia gościliśmy świętego Mikołaja w SUTW i szkole.
|
wtorek, 11 października 2016 14:55 |
11 października odbyła się 9 inauguracja roku akademickiego Sieradzkiego Uniwersytetu III Wieku, działającego przy naszym Centrum. Gośćmi honorowymi byli Starosta Sieradzki p. Mariusz Bądzior oraz przewodzniczący Rady Powiatu p. Henryk Waluda.
Wykład inauguracyjny poprowadził podróżnik p. Marcin Hołubowiczna pt: „Islandia- wyspa lodu, ognia i wody”
Zdjęcia i więcej o wydarzeniu na stronie nasze.fm
|
Inauguracja Iniwersytetu III Wieku 2015 |
|
|
|
piątek, 09 października 2015 08:57 |
Sieradzki Uniwersytet Trzeciego Wieku działający przy Centrum Kształcenia Ustawicznego zainaugurował w czwartek ósmy akademicki rok. Z zajęć językowych, komputerowych czy artystycznych korzystać będzie ponad 200 seniorów. Kolejne osoby mogą się jeszcze zgłaszać.
źródło i zdjęcia: naszemiasto.pl
link: http://sieradz.naszemiasto.pl
Wykład inauguracyjny poprowadził dr Wiesław Kot |
Trochę szaleństwa w gotowaniu |
|
|
|
czwartek, 21 maja 2015 09:10 |
Zajęcia na kursie kwalifikacyjnym: organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Nikt nie lubi nudnego jedzenia, dlatego zastosowano nietypowe dodatki i nietuzinkowe rozwiązania. Menu obejmowało tym razem: parówkowe przystawki w wersji jaj sadzonych dla dwojga oraz owijki z ciasta francuskiego a ponadto zupa z liści rzodkiewki, kurczak w sosie czekoladowym podany z ryżem gotowanym w kokosowym mleczku, jabłka w sosie szodonowym i na zakończenie pożywny sok pietruszkowo-cytrynowy.
zobacz Galerię |
|
|
|
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 następna > ostatnia >>
|
Strona 1 z 5 |